Bahan-bahan:
- 1 ketul butter cup
- 150g gula aising
- 2 kuning telur
- 1 sudu teh esen vanilla
- Ceri merah, dipotong kecil untuk hiasan
- 240 g tepung gandum
- 100 g tepung jagung
- 100 g tepung kastard
Cara cara:
- Kacau mentega dan gula aising hingga kembang, masukkan kuning telur dan esen vanilla. Kacau hingga semua bahan sebati.
- Bahan B dicampur dan diayak. Kemudian masukkan kedalam adunan tadi sedikit demi sedikit hingga menjadi doh yang lembut.
- Masukkan doh ke dalam acuan dan tekan di atas dulang pembakar. Buat hingga siap. Letak ceri di atas biskut tersebut.
- Bakar dalam oven pada suhu 175C selama 15 - 20 minit.
- Alihkan pada bekas lain ketika masih panas supaya tidak melekat pada dulang pembakar.
- Biar sejuk sebelum disimpan dalam bekas kedap udara...
0 Response to "Resepi Biskut Dahlia*"
Post a Comment