Resepi Biskut Dahlia*


 Bahan-bahan:
  •     1 ketul butter cup
  •     150g gula aising
  •     2 kuning telur
  •     1 sudu teh esen vanilla
  •     Ceri merah, dipotong kecil untuk hiasan
Bahan B:
  •  240 g tepung gandum
  •  100 g tepung jagung
  •  100 g tepung kastard

Cara cara:
  1. Kacau mentega dan gula aising hingga kembang, masukkan kuning telur dan esen vanilla. Kacau hingga semua bahan sebati.
  2. Bahan B dicampur dan diayak. Kemudian masukkan kedalam adunan tadi sedikit demi sedikit hingga menjadi doh yang lembut.
  3. Masukkan doh ke dalam acuan dan tekan di atas dulang pembakar. Buat hingga siap. Letak ceri di atas biskut tersebut. 
  4. Bakar dalam oven  pada suhu 175C selama 15 - 20 minit.
  5. Alihkan pada bekas lain ketika masih panas supaya tidak melekat pada dulang pembakar.
  6. Biar sejuk sebelum disimpan dalam bekas kedap udara...

0 Response to "Resepi Biskut Dahlia*"

Post a Comment