Puding karamel butterscotch

Bahan-bahan:
  • 4 sudu gula
  • 2 sudu  air panas
  • 4 biji telur
  • 3 keping roti butterscotch
  • 1 tin susu cair
  • 250ml air
  • 3 sudu susu pekat
  • 1 sudu teh  butterscotch essence

Cara-cara : 
  1. Masak gula bersama air panas hingga menjadi gula hangus@karamel. Tuang ke dalam loyang. Biarkan.
  2. Carik2kan roti, kemudian kisar roti tersebut bersama susu cair hingga halus. Kemudian tuang ke dalam satu mangkuk. 
  3. Pecahkan telur dan kacau bagi sebati dalam satu bekas lain. Tapis ke dalam adunan tadi.
  4. Masukkan air, susu pekat dan butterscotch essense  dan kacau hingga sebati.
  5. Tuang adunan ke dalam loyang karamel tadi.
  6. Kukus selama 30minit@ hingga masak.
  7. Apabila dah masak, biarkan ia sejuk seketika. Terbalikkan kedalam pinggan.
  8. Simpan dalam peti ais..


0 Response to "Puding karamel butterscotch"

Post a Comment