Bahan A:
- 600g biskut marie perisa coklat
- Perisa kopi
- 500 ml susu segar
Bahan B:
- 500 g cheese cream
- 10 ml susu segar
- 1/2 cawan gula halus
Cara cara:
- Satukan cheese dan gula halus dan pukul hingga sebati.
- Masukkan susu segar, jangan sampai adunan terlalu cair.
- Pukul lagi hingga kembang dan sebati, ketepikan.
- Panaskan susu segar, masukkn perisa kopi. Ambil sekeping2 biskut dan celup ke dalam susu yang suam2 panas dan susun dalam loyang.
- Sapukan adunan cheese di atasnya, ratakan.
- Ulang proses melapis biskut hingga habis. Lapisan terahir mestilah lapisan cheese.
- Tabur coklat rice diatasnya. Tekan2 sikit permukaan tu.
- Masukan dalam peti sejuk, dan biarkan sekurang kurangnya 6 jam sebelum dipotong.
0 Response to "KEK LAPIS CHEESE*"
Post a Comment