Bahan bahan:
- 250g mentega
- 300g tepung naik sendiri
- 50g susu pekat manis
- 100g susu cair
- 150g gula
- 4 biji telur
- 1 sudu coklat emulco
- 1 sudu teh kapucino emulco
- 1 sudu teh esen vanilla
- Kepingan badam sebagai hiasan
Cara-Cara:
- Pukul mentega dan gula hingga sebati. Masukkan telur satu persatu. Kemudian masukkan susu pekat manis. Pukul sebati.
- Masukkan tepung naik sendiri dan susu cair.
- Ambil 1/4 adunan. Letakkan coklat emulco dan kapucino emulco. Kacau rata. Letakkan esen vanilla didalam adunan plain dan kacau rata.
- Sapukan butter pada loyang. Tuangkan adunan plain ke dalam loyang. Diikuti adunan coklat kapucino. Buatkan bentuk marble dengan belakang sudu.
- Hiaskan dengan taburan kepingan badam.
- Bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 150C selama 1 jam 15 minit atau sehingga kek dimasak sempurna.
0 Response to " KEK MENTEGA MARMAR SUSU"
Post a Comment