Biskut Almond London

Bahan-bahan:
  • 1 pek buttercup
  • 110 g gula aising
  • 1 biji telur
  • 1 sudu teh esen vanila
  • 300 g tepung gandum (diayak)
  • 180 g tepung jagung (diayak)
  • 40 g serbuk badam
  • 200 g badam bakar (bakar dengan api kecil)
  • mangkuk kertas
Bahan Hiasan:
  • 400 g coklat masakan
  • 60 g badam cincang
  • 1 sudu lemak sayuran/ buttercup
Cara penyediaannya:
  1. Pukul buttercup,gula aising,telur dan esen vanila hingga sebati.
  2. Masukkan tepung gandum dan tepung jagung serta serbuk badam.Uli perlahan-lahan menjadi doh yang lembut.
  3. Ambil sedikit adunan, isikan ditengah-tengah dengan badam bakar dan bulatkan. Atur dalam tin pembakar.
  4. Bakar pada suhu 180 C selama 20 minit atau hingga masak.Biar sejuk.
  5. Untuk hiasan. Cairkan coklat masakan dan lemak sayuran/buttercup dalam periuk. Buat double boil.
  6. Letak biskut dalam mangkuk kertas.Sudukan sedikait coklat dan tabur badam.

0 Response to "Biskut Almond London"

Post a Comment