- 3 sudu minyak masak
- 2 cawan tepung gandum
- 2 sudu yis mauripan
- 2 sudu susu pekat manis
- 1 sudu gula
- 1/2 cawan air suam
- sedikit garam
Cara-cara:
- Masukkan yis, air suam dan gula kedalam satu bekas. Kacau dan biarkan 10 minit sehingga berbuih.Ketepikan.
- Gunakan bekas lain masukkan tepung gandum, susu pekat minyak masak dan sedikit garam. kacau seketika.
- Masukkan campuran yis tadi. Uli hingga menjadi doh, kemudian bentukkkan bulat.
- Biarkan hingga doh naik. Tutup dengan plastik.
- Leperkan doh, masukkan inti. Biarkan dia mengembang lagi.
- Kukus pau tersebut selama 10 minit. Siap.
salam...nak tanya, semua bahan tu guna sudu besar ke?
ReplyDeleteya..saya kalu sudu kecil baru tulis sudu kecil@teh
Deleteyea..nk try. husbnd suka sgt mkn.
ReplyDeletetdak pke telur ya
ReplyDeleteResepi xbest ni..
ReplyDelete