Laksa Kuah Putih - Made in Terengganu

Bahan-bahan:

  • 1 bungkus laksa beras
  • Santan 1 biji kelapa
  • lada lumat
  • asam limau
  • belacan
  • garam
Bahan kisar
  • 6 ekor ikan selayang – dikukus ambil isi
  • 3 ulas bawang merah
  • 1 ulas bawang putih
  • sedikit lada hitam
Bahan Ulam
  • timun
  • kacang panjang dipotong kecil-kecil

Cara-cara:

  1. Rebus laksa sehingga  lembut, toskan. Ketepikan
  2. Masukan santan ke dalam periuk
  3. Masukan bahan kisar ke dalam santan dan masak jangan sampai pecah minyak.
  4. Masukan garam secukup rasa.Siap untuk kuah
  5. Hidangkan bersama belacan, cili boh, garam, limau nipis dan ulam

0 Response to "Laksa Kuah Putih - Made in Terengganu"

Post a Comment